Navigasjonssti
Ørsnes og Vikten Privatskoler
Ørsnes privatskole
5. - 7. klasse
Matoppskrifter
Pinnekjøtt m/dessert
Personvern
Meny
Innstillinger
Innstillinger
Til forsiden
Logg inn
Vis sidefelt
Personopplysninger
Pinnekjøtt m/dessert
PINNEKJØTT av lam
DU TRENGER:
Til 4 porsjoner
1,5 kg
pinnekjøtt (lammeribbe)
1 stk
stor kålrot
2 stk
store gulrøtter
2 stk
stor kokefaste poteter til kålrabistappen
8 stk
stor kokefaste poteter
SLIK GJØR DU:
Legg kjøttet i vann kvelden før du skal koke det. (Mulig å kjøpe kjøtt som er ferdig utvannet)
Legg kjøttet lagvis på bjørkepinner
La det dampkoke i minst 2 timer
Mens kjøttet koker, kutter du grønnsakene (kålrot, gulrot og potet) i terninger (2x2 cm)
La grønnsakene og potetene (8 stk.) koke i ca. en halv time
Hell av det meste av grønnsakkraften i en litermål og bruk en kålrotstapper til å stappe grønnsakene til ønsket konsistens. Spe med kraften til ønsket mykhet
Hvis du ønsker hvit saus til maten, tar du grønnsakkraften og jevner til ønsket tykkelse, smaksett dette med kraft fra pinnekjøttet og litt fløte.
Dessert:
BRINGEBÆRSURPRISE
DU TRENGER:
Til 4 porsjoner
500 g
bringebæ
1 dl
sukker
10
Bixit-kjeks, eller annen kjeks
1 dl
kremfløte
2 dl
vaniljeis
10-15
fryste bringebær til pynt
SLIK GJØR DU:
Bland sukker og bringebær. Knus kjeksen. Pisk fløten, men ikke for fast.
Legg et lag kjeks nederst i hvert glass, så et lag med bringebær, en kule med vaniljeis og dekk med krem.
Knus de fryste bringebærene grovt og dryss dem på toppen.