Personvern

Personopplysninger

Pinnekjøtt m/dessert

PINNEKJØTT av lam

DU TRENGER:

Til 4 porsjoner

  • 1,5 kg pinnekjøtt (lammeribbe)
  • 1 stk  stor kålrot
  • 2 stk store gulrøtter
  • 2 stk stor kokefaste poteter til kålrabistappen
  • 8 stk stor kokefaste poteter

SLIK GJØR DU: 

  • Legg kjøttet i vann kvelden før du skal koke det. (Mulig å kjøpe kjøtt som er ferdig utvannet)
  • Legg kjøttet lagvis på bjørkepinner
  • La det dampkoke i minst 2 timer
  • Mens kjøttet koker, kutter du grønnsakene (kålrot, gulrot og potet) i terninger (2x2 cm)
  • La grønnsakene og potetene (8 stk.) koke i ca. en halv time
  • Hell av det meste av grønnsakkraften i en litermål og bruk en kålrotstapper til å stappe grønnsakene til ønsket konsistens. Spe med kraften til ønsket mykhet

 

  • Hvis du ønsker hvit saus til maten, tar du grønnsakkraften og jevner til ønsket tykkelse, smaksett dette med kraft fra pinnekjøttet og litt fløte.

Dessert:

BRINGEBÆRSURPRISE

DU TRENGER:

Til 4 porsjoner

  • 500 g bringebæ
  • 1 dl sukker
  • 10 Bixit-kjeks, eller annen kjeks
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl vaniljeis
  • 10-15 fryste bringebær til pynt

     

     SLIK GJØR DU: 

  • Bland sukker og bringebær. Knus kjeksen. Pisk fløten, men ikke for fast.
  • Legg et lag kjeks nederst i hvert glass, så et lag med bringebær, en kule med vaniljeis og dekk med krem.
  • Knus de fryste bringebærene grovt og dryss dem på toppen.