Forrett
Bruschetta med spekeskinke og mozzarella
Denne oppskriften på bruschetta er perfekt som forrett. Retten er en fryd for både øye og gane og den kan serveres på en buffet eller som en forrett.
Tips!
Husk at retten ikke blir bedre enn kvaliteten på råvarene dine, så bruk en god olivenolje, solmodne tomater, og en god spekeskinke (som toscanaskinke eller parmaskinke). Osten burrata kan også brukes.
Ingredienser til 4 porsjoner
Slik gjør du
Brødskivene ristes i ovn på 220 grader i 4 minutter. Del så hvitløksfeddet i to og gni hvitløk på de ristede brødskivene.
Del tomatene på langs og fjern innmaten. Skjær så tomatene i små, fine terninger. Bland terningene med 2 ss tomateddik og 2 ss sukker.
Fordel tomatene utover brødet. Legg på 2 skiver skinke på hver brødskive og en «dæsj» mozzarella. Ha over litt basilikum, olivenolje, salt og pepper på toppen!
Du trenger
Du gjør
______________________
Potetmengde etter ønske1 dl solsikke eller rapsolje1 ss paprikapulver1 ts pepper1 ts saltEtt par fedd hvitløk
Bruker potetene med skall for enkelheten sin skyld men det velger du selv.
Del potetene først i to og så i tre på hver halvdel, alt etter størrelse
Legg i en ildfast form.
Bland oljen med krydder og hell over. Vend potetene rundt. La de stå og trekke 30-45 min hvis du har tid, ellers kan du helle en del av marinade over potetene.
Sett så potetene i forvarmet ovn på 225 grader midt i.
(Stek i 35 min. Vend potetene om ett par ganger underveis.)
Tips: ønsker du en mer hot utgave kan du tilsette litt chili eller Cayenne pepper.
En enkel og frisk agurksalat er et must som tilbehør til retter med fisk og skalldyr.
INGREDIENSER
2-3 PORSJONER
SLIK GJØR DU
PANNA COTTA
Jordbærratatouille
Pynt
12 stk sitronmelisseblader