Personvern

Personopplysninger

Meny Kokkekampen

 

Forrett

Bruschetta med spekeskinke og mozzarella

Denne oppskriften på bruschetta er perfekt som forrett. Retten er en fryd for både øye og gane og den kan serveres på en buffet eller som en forrett.

 

Tips!

Husk at retten ikke blir bedre enn kvaliteten på råvarene dine, så bruk en god olivenolje, solmodne tomater, og en god spekeskinke (som toscanaskinke eller parmaskinke). Osten burrata kan også brukes.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 4 skiver landbrød
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 stk tomater
  • 2 ss sherryeddik
  • 2 ss sukker
  • 8 skiver spekeskinke
  • 1 stk mozzarella buffala
  • basilikum
  • ·olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

Brødskivene ristes i ovn på 220 grader i 4 minutter. Del så hvitløksfeddet i to og gni hvitløk på de ristede brødskivene.

Del tomatene på langs og fjern innmaten. Skjær så tomatene i små, fine terninger. Bland terningene med 2 ss tomateddik og 2 ss sukker.

Fordel tomatene utover brødet. Legg på 2 skiver skinke på hver brødskive og en «dæsj» mozzarella. Ha over litt basilikum, olivenolje, salt og pepper på toppen!

 

Hovedrett

Ovnsbakt ørretfilet 3 porsjoner

Ørret Filet - m/Skinn u/Bein pr Kg | Meny.no

Du trenger

  • 1 stk ørretfilet
  • Sitronpepper
  • Gressløk
  • Litt salt
  • 2-4 fedd Hvitløk
  • 1 stk Gulrot

 

Du gjør

 

  • Legg fileten med skinnet ned i en ildfast form. Krydre rikelig med sitronpepper og litt gressløk
  • Skjær hvitløk og gulrøtter i biter og legg i formen.
  • Ha på ca 1 cm vann i formen
  • Ha litt flytende fett på fisken

______________________

Ovnsbakte (Mandel) poteter

Ovnsstekte potetbåter | Oppskrift - MatPrat

Du trenger

Potetmengde etter ønske
1 dl solsikke eller rapsolje
1 ss paprikapulver
1 ts pepper
1 ts salt
Ett par fedd hvitløk

Du gjør

Bruker potetene med skall for enkelheten sin skyld men det velger du selv.

Del potetene først i to og så i tre på hver halvdel, alt etter størrelse

Legg i en ildfast form.

Bland oljen med krydder og hell over. Vend potetene rundt. La de stå og trekke 30-45 min hvis du har tid, ellers kan du helle en del av marinade over potetene.

Sett så potetene i forvarmet ovn på 225 grader midt i.

(Stek i 35 min. Vend potetene om ett par ganger underveis.)

 

Tips: ønsker du en mer hot utgave kan du tilsette litt chili eller Cayenne pepper.

______________________

 

AGURKSALAT

Agurksalat | KIWI

En enkel og frisk agurksalat er et must som tilbehør til retter med fisk og skalldyr. 

INGREDIENSER

2-3 PORSJONER

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 % 
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 stk. pepper

SLIK GJØR DU

  1. Skjær agurk i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel, og legg skivene i en bolle. Noen velger å skrelle av det ytterste laget på agurken før de skjærer den i skiver, men dette er ikke noe du trenger å gjøre. 
  2. Ha vann, eddik, sukker, salt og pepper i et lite glass med lokk, og rist raskt sammen. Hell laken over agurkskivene. Du kan også blande sammen laken i en liten bolle. 
  3. La agurksalaten stå i minst 10-15 minutter - gjerne lenger, før den serveres. Skal du servere agurksalaten til fisk kan du også drysse litt finhakket dill på salaten før servering. 

Dessert

Panna cotta

INGREDIENSER 6 PORSJONER

PANNA COTTA

  • 3 plater gelatin
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl TINE® Kremfløte . For laktosefri panna cotta, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 ts revet sitronskall

Jordbærratatouille

  • 250 g jordbær i biter
  • ½ dl melis
  • ½ dl hakket friske basilikumblader
  • ½ dl hakket frisk sitronmelisse

Pynt

12 stk sitronmelisseblader