Personvern

Personopplysninger

Pinnekjøtt

PINNEKJØTT av lam

DU TRENGER:

Til 10 porsjoner

  • 3 kg pinnekjøtt (lammeribbe)
  • 2 stk  stor kålrot
  • 4 stk store gulrøtter
  • 4 stk stor kokefaste poteter til kålrabistappen
  • 15 stk stor kokefaste poteter

SLIK GJØR DU: 

  • Legg kjøttet i vann kvelden før du skal koke det. (Mulig å kjøpe kjøtt som er ferdig utvannet)
  • Legg kjøttet lagvis på bjørkepinner
  • La det dampkoke i minst 2 timer
  • Mens kjøttet koker, kutter du grønnsakene (kålrot, gulrot og potet) i terninger (2x2 cm)
  • La grønnsakene og potetene (8 stk.) koke i ca. en halv time
  • Hell av det meste av grønnsakkraften i en litermål og bruk en kålrotstapper til å stappe grønnsakene til ønsket konsistens. Spe med kraften til ønsket mykhet og smak til med pepper og LITT kraft fra pinnekjøttet

 

  • Hvis du ønsker hvit saus til maten, tar du grønnsakkraften og jevner til ønsket tykkelse, smaksett dette med kraft fra pinnekjøttet og litt fløte.

Dessert: