Navigasjonssti
Ørsnes og Vikten Privatskoler
Ørsnes privatskole
8. - 10. klasse
Matoppskrifter 10 klasse
Pinnekjøtt
Personvern
Meny
Innstillinger
Innstillinger
Til forsiden
Logg inn
Vis sidefelt
Personopplysninger
Pinnekjøtt
PINNEKJØTT av lam
DU TRENGER:
Til 10 porsjoner
3 kg
pinnekjøtt (lammeribbe)
2 stk
stor kålrot
4 stk
store gulrøtter
4 stk
stor kokefaste poteter til kålrabistappen
15 stk
stor kokefaste poteter
SLIK GJØR DU:
Legg kjøttet i vann kvelden før du skal koke det. (Mulig å kjøpe kjøtt som er ferdig utvannet)
Legg kjøttet lagvis på bjørkepinner
La det dampkoke i minst 2 timer
Mens kjøttet koker, kutter du grønnsakene (kålrot, gulrot og potet) i terninger (2x2 cm)
La grønnsakene og potetene (8 stk.) koke i ca. en halv time
Hell av det meste av grønnsakkraften i en litermål og bruk en kålrotstapper til å stappe grønnsakene til ønsket konsistens. Spe med kraften til ønsket mykhet og smak til med pepper og LITT kraft fra pinnekjøttet
Hvis du ønsker hvit saus til maten, tar du grønnsakkraften og jevner til ønsket tykkelse, smaksett dette med kraft fra pinnekjøttet og litt fløte.
Dessert: