500 gr hvetemel
1 ts salt
50 gr gjær
1 ts sukker
50 gr. smeltet smør
2 dl melk (helst H-melk)
1 1/2 dl vann
1. Smelt smør og lunk på melken forsiktig i to forskjellige gryter. Bland dem sammen – og sørg for at temperaturen i blandingen ikke overstiger 33 grader – for da risikerer du å drepe gjæren).
2. Rør ut gjæren i lunkent vann (maks 33 grader). Dersom du bruker tørrgjær kan du bare blande gjæren ut i melblandingen.
3. Bland alle ingrediensene. Tilsett mer hvetemel hvis deigen er for løs. Den skal være myk, men ikke klissete. Elt godt – cirka 10 minutter.
4. Bak ut burgerbrødene med én gang (ingen forheving av deigen trengs).
5. Klem burgerbrødene ganske flate. Legg dem slik at de vil heve litt inn i hverandre.
6. Pensle med egg og pynt med sesamfrø.
7. Heves en halv time
8. Stekes på 200° i 12-15 minutter.
9. Avkjøles på rist. Smaker best når de er lunkne.Oppskrift - Burgerne
800 g kjøttdeig
2 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 stor løk (finhakket)
4 ss potetmel
3 dl vann eller melk
Bruk en miksmaster. Rør krydderet og løken godt inn i kjøttdeigen.Deretter potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen. Kjør den i maskinen til farsen er jevn og fin. ( 1-2 minutter)
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje eller hånden din og bruk kaldt vann for å få den til å slippe skjeen bedre. Klem de litt flate
Ha smør i en middels varm stekepanne, og stek burgerne i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning. Sjekk om de gjennomstekt
TIPS, ønskes en sterkere burgersmak, krydre litt med blandingskrydder under steking
1. Ha ketchup i en skål og bland inn de andre ingrediensene
Crème brûlée
Du trenger:
1,5 stk. vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl melk
112,5 g sukker
6 stk. eggeplomme
ca. 112,5 g sukker til karamell på toppen