Personvern

Personopplysninger

Adriel sin drømmemiddag

Adriel sin drømmemiddag - Indrefilet av svin med fløtegrattinerte poteter (6 porsjoner)

 

Helstekt svinefilet

Du trenger

  • 2 stk hel indrefilet av svin
  • 3 ss rapsolje
  • 3 ss smør
  • 3 ss friske urter f.eks. oregano eller timian
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 2 stk løk

 

Du gjør:

  • Svinefilet: Start med å fjerne senene fra kjøttet. Krydre svinefileten med salt og pepper.
  • (Svinefilet smaker veldig godt når den fylles med god ost eller pesto, og/eller surres i spekeskinke eller bacon. Dette kan du evt. gjøre nå.)
  • Varm en stekepanne og ha i 2 ss rapsolje. Brun fileten så den er gyllen på alle sider. Ha så smør, hvitløk, løk og friske urter i pannen sammen med kjøttet. Ha på litt vann.
  • Legg svinefileten over i en ildfast form og hell over smøret fra pannen. Stek svinefileten i ovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 66-68 grader (Eller en time). La så kjøttet hvile i 10 minutter. Ved 68 grader + hviletid vil kjøttet være gjennomstekt.
  • Skjær i fingertykke skiver og server med godt tilbehør og sjyen som saus. Serveres med fløtegratinerte poteter og gulrot

 

Fløtegratinerte poteter

Du trenger:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet hvitost

Du gjør: