Personvern

Personopplysninger

Pizza

"80-talls" og "Moderne" PIZZA

Her finner du den moderne pizzaen og en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen blir liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika..

INGREDIENSER

4 PORSJONER

Pizzadeig til begge typer pizza:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Fyll til 80 tallspizza

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  •  1 ss tørket basilikum
  • Krydder

Topping begge pizzatyper:

  • 300-400 g revet hvitost eller mozzarella

 Fyll til moderne pizza

  • 0,5 bokse med pizzasaus

 Valgfri mengde av

  • Pepperoni
  • Chorizo
  • Spekeskinke
  • Rødløk
  • Annanas
  • Tomat
  • Krydder
  • Annet J

 

 

SLIK GJØR DU

  1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

    Fyll til 80 talls pizza

  2. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Fres dette i stekepanne og til det blir gyllent.
  3. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme med salt og pepper. Ha kjøttdeigen og løken tilbake i stekepannen.
  4. Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater, krydder (smakes til med peppermix, oregano og basilikum) og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner.
  5. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost.

     

    Fyll til modernepizza

  6. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel pizzasausen utover deigen.
  7. Dryss over revet ost, og legg på ønsket mengde av Pepperoni, Chorizo, Spekeskinke, Rødløk, Annanas, Tomat og krydder (peppermix, oregano og basilikum).

     

  8. Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.