Personvern

Personopplysninger

Skoleteam

VEDTAK

Skoleteamet v/Ørsnes Privatskole

 

Hva er skoleteamet?

Skoleteamet er en gruppe bestående av skolens helsesykepleier, skolens kontaktperson i PPT, barnevernstjenesten og kommunepsykolog. Skolens sosiallærer og skolens rektor er også medlemmer av gruppen. 

 

Hva gjør vi i skoleteamet?

Skoleteamet skal bistå skolen og er et tilbud som skal gi hurtig hjelp. Vår oppgave er å hjelpe elever som på en eller annen måte opplever utfordringer i skolehverdagen. Skoleteamet jobber både opp mot enkeltindivider og grupper/klassemiljø, og deltar gjerne i personal- og foreldremøter. Skoleteamet kan også være en kilde til informasjon og kunnskap om ulike tema som skolen ønsker å jobbe med. Skoleteamet møtes fire ganger i løpet av et skoleår, og det er da mulig for lærere (og foreldre) å være med på disse møtene for å legge frem saker de ønsker å få råd om. Sakene blir drøftet anonymt med mindre foreldre gir klarsignal for å navngi elev(er). 

Med Skoleteamet som samarbeidspartner kan vi sammen finne gode løsninger på det som oppleves som problematisk. Ofte handler det om å se situasjonen med nye øyne. Å få til en god samtale mellom elev, foresatte og skolen er ett av målene til Skoleteamet.

 

Hva kan du se etter hos en elev?

Uro i kroppen, kvalme, svimmelhet, hodepine, atferdsendringer og skolevegring kan være symptom på at eleven ikke har det bra på skolen.

 

Hva ser vi i Skoleteamet?

Noen elever gruer seg til å gå på skolen. Noen velger bort skolen. Noen opplever mistrivsel og endrer atferd. Noen klager på hodepine, søvnproblemer eller magesmerter. Noen opplever dårlige forhold til voksne og/eller jevnaldrende rundt seg. 

 

Samarbeid med elev, foreldre og skolen

Problemstillinger Skoleteamet jobber med er: skolevegring, samarbeidsvansker, sosial angst, problemer skole/hjem, og konflikter av ulike slag. Vi kan møte de ulike partene i sakene og har erfart at nøkkelen er å få til et godt samarbeid mellom elev, hjem og skole.

 

Søk hjelp tidlig!

Årsaken til problemene kan variere. Det beste du som ansatt i skolen eller som foreldre kan gjøre for eleven er å be om hjelp så tidlig som mulig. Skoleteamet kan være den gode samtalepartneren som foreslår «nye veier» for å hjelpe dem som av ulike årsaker ikke virket til å ha det godt på skolen.

 

Skoleteam skoleåret 2024- 2025:

Onsdag 25. september kl 14.00- 15.00

Onsdag 20. november kl 14.00- 15.00

Onsdag 12. februar kl 14.00- 15.00

Onsdag 23. april kl 14.00- 15.00



Tina Ness (barnevern)

........................? (psykolog)

Eirin Olsen (PPT)

Tine Kolstad (helsesykepleier)

Lone Maritha Dahlberg (rektor)

Veronika Fredriksen (sosiallærer)