Personvern

Personopplysninger

Bidos

KLAR BIDOS

Oppskrift på en litt mer moderne utgave av klassisk bidos, den samiske retten med masse god kraft og gode grønnsaker.

INGREDIENSER

5 PORSJONER

  • 1 kg reinsdyrstek/skav
  • 1 l vann
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stk. potet
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

 

 

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
  2. La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.
  3. Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.