Personvern

Personopplysninger

Pizza

"80-talls" og "Moderne" PIZZA

Her finner du den moderne pizzaen og en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen blir liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika..

INGREDIENSER

4 PORSJONER

Pizzadeig begge typer:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Fyll til 80 tallspizza

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 pose pizzafyll, valgfri smak eller
    • 2 ss olje
    • 1 stk. hakket løk
    • 2 båter finhakket hvitløk
    • 2 ss tomatpuré
    • 1 boks hakkede hermetiske tomater
    • ca. 1 dl vann
    • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

      Topping begge pizzatyper:

  • 300 g revet hvitost eller mozzarella

    Fyll til moderne pizza

  • 0,5 bokser med pizzasaus

    Valgfrie mengder av

  • Pepperoni
  • Chorizo
  • Spekeskinke
  • Rødløk
  • Annanas
  • Tomat
  • Annet J

 

 

 

SLIK GJØR DU

  1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

    Fyll til 80 talls pizza

  2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  3. Tilsett pizzafyll eller
  4. hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
  5. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost.

     

    Fyll til modernepizza

  6. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel pizzasausen utover deigen.
  7. Dryss over revet ost, og legg på ønsket mengde av Pepperoni, Chorizo, Spekeskinke, Rødløk, Annanas og Tomat.

     

  8. Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.