Personvern

Personopplysninger

Hovedrett Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling

Oppskrift på fristende, gratinert enchilada med kylling, tomatsaus og masse smeltet ost. Skikkelig tex-mex kosemat.

 Se video

Tips!

Sunnspirasjon: Ha gjerne også litt mais og hakket paprika i enchiladasene, og server med frisk tomatsalsa. 

Ingredienser 4 porsjoner

Kyllingenchiladas

  • 150 g revet ost
  • 1 stk løk
  • 500 g hakkede tomater
  • 4 stk tortilla
  • 1 pose taco kryddermix
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt frisk koriander

Tilbehør

  • 1 dl rømme
  • 150 g guacamole
  • 0,5 glass tacosalsa

Slik gjør du

Før du starter: Forvarm ovnen til 180 grader.

Saus: Bland de hakkede tomatene med løken, krydderblandingen og halvparten av osten.

Tips!

Har du noen modne tomater liggende kan du gjerne hakke dem og tilsette, da får du litt ekstra saus.

Stek kylling: Skjær kyllingen i strimler. Brun så kyllingen på høy varme i en stekepanne, i litt nøytral olje.

Enchiladas-fyll: Hell så halvparten av sausen over kyllingen, og la det småkoke i ca 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Tips!

Dersom du vil ha litt ekstra grønnsaker som mais eller hakket paprika, tilsetter du det nå.

Lag enchiladas: Fordel kylling og saus i tortillaene, rull dem sammen og legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form.

Tips!

Bruk gjerne fullkornstortillas for mer fiber og en litt sunnere middag!

Hell resten av sausen over rullene og dryss på resten av osten. Gratineres midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

Dryss gjerne over finsnittet vårløk og koriander, og server med rømme, guacamole, en frisk salat og salsa.