Bruschetta med spekeskinke og mozzarella
Denne oppskriften på bruschetta er perfekt som forrett. Retten er en fryd for både øye og gane og den kan serveres på en buffet eller som en forrett.
Tips!
Husk at retten ikke blir bedre enn kvaliteten på råvarene dine, så bruk en god olivenolje, solmodne tomater, og en god spekeskinke (som toscanaskinke eller parmaskinke). Osten burrata kan også brukes.
Ingredienser til 4 porsjoner
Slik gjør du
Brødskivene ristes i ovn på 220 grader i 4 minutter. Del så hvitløksfeddet i to og gni hvitløk på de ristede brødskivene.
Del tomatene på langs og fjern innmaten. Skjær så tomatene i små, fine terninger. Bland terningene med 2 ss tomateddik og 2 ss sukker.
Fordel tomatene utover brødet. Legg på 2 skiver skinke på hver brødskive og en «dæsj» mozzarella. Ha over litt basilikum, olivenolje, salt og pepper på toppen!