Personvern

Personopplysninger

KATSUDAN

KATSUDON - JAPANSK MIDDAGSRETT

Katsudon slekter på tonkatsu - en deilig, panert svineschnitzel. Snitzelen stekes først sprø, deretter sammen med egg. Katsudon serveres over en bolle med ris, snittet kål og selvfølgelig med tonkatsusaus til.

INGREDIENSER

Hovedrett

  1. 4 stk. nakkekoteletter av svin
  2. ca. 10 ss hvetemel
  3. 1 ts salt
  4. 0,5 ts pepper
  5. 2 stk. egg
  6. ca. 4 dl panko brødkrum
  7. 1 l olje til fritering

    Tonkatsusaus:
  8. 6 ss ketchup
  9. 6 ss worchestershiresaus
  10. 4 ts soyasaus
  11. 2 ts sukker
  12. Kokt ris:

  13. 4 dl langkornet middagsris eller annen ris
  14. 8 dl vann
  15. 1 ts salt

    Omelett:
  16. 8 stk. egg
  17. 8 ss vann

    Til servering:
  18. 300 g hodekål
  19. 4 ts svarte sesamfrø
  20. 4 stk. vårløk
  21. 0,5 bunt frisk koriander (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til tonkatsu dippen, og la den stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus, om du får tak i. 
  2. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
  3. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin, grønnsakskreller eller ostehøvel til å snitte med, da får du tynne fine strimler. Legg strimlene i en bolle med kaldt vann, gjerne isvann, da blir de supersprø til serveringen.
  4. Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer, eller noe egnet og bank kotelettene til de er 1- 1 1/2 cm tykke. 
  5. Finn frem 3 dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha panko i den tredje. Du kan også panere i brødkrum, cornflakes, eller annet om du ønsker det.
  6. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen. 
  7. Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i panko. Sørg for at kotelettene er godt dekket med panko rundt det hele.
  8. Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok. 
  9. Legg kotelettene i oljen og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side.
  10. Ta opp kotelettene og legg dem på en rist, eller et ark kjøkkenpapir, så noe av oljen får renne av. 
  11. Visp sammen egg og vann til omeletten, og krydre med litt salt og pepper.
  12. Hell ut det meste av oljen i pannen fra stekingen av koteletten. Hell den i en egnet beholder, vær forsiktig om den fortsatt er veldig varm. Alternativt kan du bruke en annen stekepanne, om du har. 
  13. Skjær kotelettene i ca. 5 biter, og fordel dem i stekepannen.
  14. Hell på eggeblandingen i pannen, og la den stivne. Det kan lønne seg å gjøre dette i flere omganger dersom du har flere koteletter.
  15. Ha ris i en dyp skål/bolle, legg finstrimlet kål over og legg koteletten med egget på toppen.
  16. Dryss finsnittet vårløk over og pynt eventuelt med sorte sesamfrø.