Navigasjonssti
Ørsnes og Vikten Privatskoler
Ørsnes privatskole
5. - 7. klasse
Matoppskrifter
Crispy Chicken - dessert
Personvern
Meny
Innstillinger
Innstillinger
Til forsiden
Logg inn
Vis sidefelt
Personopplysninger
Crispy Chicken - dessert
Crispy Chicken
- Sebastian
Ingredienser 4 porsjoner
500 g kyllingfilet
1 pose
Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix
2 ss olivenolje
1 stk isbergsalat
12 stk cherrytomater
1 pakke
Santa Maria Tortilla Original Medium (8 pack)
1 pose
Santa Maria Taco Topping Ranch Style
3 dl crème fraiche
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 225 °C.
Strimle kyllingfiletene og legg i en bolle. Tilsett olje og krydderblanding, og rør godt.
Legg kylling strimlene i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 15-18 minutter, til de er gyllenbrune og sprø.
Bland sammen rømme og dipmix i en skål.
Skjær opp salat og tomater.
Varm tortilla og fyll med salat, tomat og kylling. Drypp dressing over og server straks.
BROWNIES
Ingredienser 8 porsjoner
3
dl
sukker
4
ss
kakaopulver
1,5
dl
hvetemel
1
ts
vaniljesukker
0,5
ts
salt
150
g
smør
2
stk.
egg
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smør i en liten kjele, og tilsett smøret i blandingen.
Ha i egg, og rør alt godt sammen.
Tilsett gjerne litt rålakrispulver i røren for en spennende vri på kaken. Du kan også tilsette hakkede valnøtter, sjokoladebiter, dumlekarameller eller marshmallows i røren.
Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover.
Du kan også halvere oppskriften og steke kaken i en springform med 24-26 cm i diameter.
Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i ca. 30 minutter.
Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt klissete og seig.
Avkjøl kaken helt og del den i biter. Server gjerne kaken med friske bringebær, en bringebærcoulis eller et lite dryss melis. En iskaffe eller et glass kaldt melk smaker også godt til.