Personvern

Personopplysninger

Arbeider...

Personlig meny

Personopplysninger

Elevinntak

NB; Søknadsfrist 1. desember, året før skoleårets start!

Ved søknad om elevplass gjelder følgende:

Inntaksreglement

1. Inntaksregler (jf. Friskoleloven § 3-1.)

Inntak av elever til skolen skal skje i samsvar med de til en hver tid gjeldende bestemmelser i privatskoleloven og det som av styret er fastsatt som inntaksreglement.

2. Elevinntak

Skolen skal stå åpen for alle som fyller vilkår for inntak i tilsvarende offentlige skoler. Ørsnes privatskole er for tiden godkjent for inntil 65 elever. Dersom skolen mottar søknader om elevplass som overstiger dette antall, vil opptak av elever bli prioritert i følgende rekkefølge:
  1. Barn hvor foreldre tilhører Guds menighet.
  2. Barn som har søsken ved skolen.
  3. Barn av foreldre/ foresatte som ikke har tilknytning til Guds menighet, men som likevel ønsker undervisning for sine barn i tråd med skolens formål. Det er foreldre/ foresatte som tidligere har tilhørt Guds menighet, men som ikke gjør det lenger.
  4. Barn som har bosted i geografisk nærhet innenfor kommunens grenser, slik grensene er i dag.
  5. Loddtrekning

3. Kunngjøring av inntak av elever

Enhver som tar kontakt med skolen vil få nødvendige opplysninger for å søke om elevplass.

4. Søknadsfrist

Opptak er ikke fortløpende og skjer etter søknadsfristen 1. desember, som er siste søknadsfrist for skolestart kommende år. Det gjøres unntak for elever av foreldre som har tilhørighet til Guds Menighet.

5. Inntak og informasjon om inntak

Daglige leder foretar inntak av elever og melder fra om inntaket til de det gjelder. Informasjon om inntak skal finne sted innen 2 uker etter at søknadsfristen har gått ut (pkt. 4). Søkere som ikke har fått plass, tilskrives snarest, med informasjon om at det kan kreves nærmere grunngiving for vedtaket, at det kan påklages og om frist for dette, jf Forvaltningsloven § 2.

Når en elev har fått plass hos oss, oppfordrer vi til at dere melder fra til kommunen om at dere ikke tar plassen som de automatisk tildeler nye elever i skolekretsen.

6. Endring av inntaksreglementet

Inntaksreglementet kan til enhver tid endres av skolestyret innenfor rammen av gjeldende regler i friskoleloven og skolens vedtekter.

 

Godkjent i styremøte den 11. februar 2021