Personvern

Personopplysninger

A. Om overordnet del i læreplan for Ørsnes privatskole

A. Om overordnet del i læreplan for Ørsnes privatskole

Ørsnes privatskole er opprettet for å støtte foreldre som ønsker opplæring for sine barn i tråd med Guds menighets verdigrunnlag. Skolen er åpen for alle og bygger på menneskerettighetene, foreldrerett, religionsfrihet og samvittighetsfrihet (menneskerettsloven). Skolens mål er akseptert i forbindelse med godkjenningen i 1998, og vi vil spesielt fremheve at Ørsnes Privatskole er en livssynsskole med verdiforankring i Det evige evangelium.  Dette evangelium er bygget på Guds ord i Bibelen, og det åndelige verdigrunnlag ansees derfor uforanderlig. Undervisningen i skolen er basert på likeverdet mellom mennesker, samt den respekt for oppdragelse og undervisning som Gud gjennom sitt ord og evangelium har gitt av retningslinjer.

Ørsnes privatskole har valgt å bruke læreplanverkets (Kunnskapsløftets) "Overordnet del – verdier og prinsipper for grunnopplæringen". Hvordan skolens religiøse grunnlag vil prege forståelsen av dette, blir understreket og synliggjort (jfr forskrift til friskoleloven § 2A-2) i pkt C. Dette dokumentet inneholder både læreplanverkets overordnede del (pkt D) og en innledning til denne som setter den inn i skolens religiøse ramme (pkt C).

Læreplanverket (pkt D nedenfor) henviser til opplæringslovens formålsparagraf. Friskolene er ikke forpliktet på denne, men på friskolelovens formålsparagraf. Verdiene i opplæringslovens formålsparagraf er ikke er i strid med friskolelovens formålsparagraf eller kristne verdier generelt. Disse verdiene vil her bli satt inn i en overordnet ramme som stemmer med skolens religiøse grunnlag.